Comunicat: Editia a V-a ”Panait Istrati” 2024…

Astăzi 2 Martie 2024, revista Convorbiri literar-artistice – București anunță

lansarea Concursului de Creatie literar-artistică pentru elevi cls. V-XII, ediția a V-a, ”Panait Istrati”

Materialele, la libera alegere a concurentului, ca tematică, pot fi trimise până pe 25 aprilie 2024.

Se primesc materiale pentru secțiunile:

Proză/ Poezie/ Epigramă/Pictură sau Grafică.

Elevii care doresc să participe la ediția a I-a a concursului sunt rugați să se înscrie cu o singură lucrare (poezie / proză / epigramă) scrise cu diacritice, să semneze lucrările (imediat după titlu sau înainte de titlu, la poezie si/sau proza ori epigrama) și să scrie școala și clasa, eventual profesorul îndrumător. Scrise în word, Nu trimiteti format pdf, ci word.doc.

Pentru Pictura sau Grafica, o singura lucrare Pictura sau Grafica. Nu trimiteți pdf-uri, ci imagini (jpg) direct în coprul mailului, si o poza de profil (jpg) cu un mic CV scris in word sau direct in copul mailului..

Pot fi trimise, însă, lucrări de acelasi elev la mai multe sectiuni. Câte o lucrare, evident.

Imaginile sa fie cât mai clare, de bună calitate, căci lucrarile premiate vor rămâne expuse mult timp în sala unde va avea loc gala de premiere. (Lucrările elevilor de la Concursul ”Panait Istrati”, de la editia a IV-a sunt expuse, de anul trecut, de pe 21 iunie, când a avut loc Gala de Premiere, și acum pot fi văzute de public, în sala Clubului Inginerilor(AGIR), Bdul Dacia nr 26, la toate evenimentele care au loc, f des, în acea sală). Suntem bucuroși pentru acest lucru!

Alaturat materialelor propriu-zise pregătite pentru concurs, elevul-concurent să trimită o scurtă prezentare, un CV(nu European, ci unul clasic): numele si prenumele, clasa, școala, profesorul coordonator, o poză de profil,  un nr de telef de contact și un e-mail pt corespondență.

Rugăm profesorii coordonatori/îndrumători (ori părinții elevilor) să verifice lucrările elevilor, să-i sfătuiască și să-i sprijine pentru a-i ajuta să întocmească materialele și să se prezinte cu lucrări de calitate.

Putem purta dialog, elevii pot întreba dacă au nelămuriri, pe whatsapp: 0723906446 Antoaneta R, cu specificarea numelui celui care are nelămuriri. Dacă aveți întrebări legate de concurs, nu ezitați să le adresați pe whatsapp. Materialele pentru concurs, însă, vă rog să le trimiteți pe adresa de mail: antoradoi@yahoo.com

Premianții vor fi recompensati, ca în anii trecuti, cu diplome și cărți. În plus, după Gala de Premiere, cele mai bune lucrări vor fi publicate în Convorbiri literar-artistice.

După jurizare vom comunica în timp util locația unde și când se va ține  Gala de Premiere.

Vă așteptăm în număr cât mai mare, dragi elevi!

Mulțumim pentru participare!

Antoneta Rădoi -redactor-șef Convorbiri literar-artistice.